Lidmaatschap

Lid

Leden betalen een jaarlijkse vaste bijdrage en een variabele interventiebijdrage in functie van het aantal dossiers en de hoeveelheid in beslag genomen goederen per dossier. Een jaarlijks plafond is van toepassing. In bepaalde zaken worden de transport-, opslag- en- vernietigingskosten in rekening gebracht aan het betrokken lid, rechtstreeks door de transport-, opslag- en vernietigingsfirma’s. Er wordt dan een pro-rata verdeling uitgewerkt tussen de betrokken rechthouders op basis van het aantal in beslag genomen producten. Voor transport en vernietiging worden voorafgaandelijk offertes van de betrokken vennootschappen ter goedkeuring voorgelegd. Indien stalen vereist zijn voor identificatiedoeleinden, worden de verzendingskosten ervan (pakjesdiensten zoals Fedex, DHL, enz) aangerekend aan het betrokken lid.

Specifieke opdrachten = ad hoc afspraken.

Voordelen

  • De namaakbestrijding is kostefficiënter = een aantal kosten worden gespreid over meerdere ondernemingen
  • Gezamenlijk optreden is doeltreffender en heeft meer impact op inbreukmakers
  • De autoriteiten hebben minder gesprekspartners
  • Als vertegenwoordiger van verscheidene rechthouders staan wij sterker in het kader van verzoeken aan parketten, de politie, de douane en de FOD Economie (economische inspectie) evenals t.a.v. externe dienstverleners (opslag, transport, vernietiging)

Meer inlichtingen

Indien u verdere vragen heeft over het lidmaatschap, staan wij ter beschikking om die te beantwoorden, om u de toepasselijke tarieven te verstrekken en de specifieke documenten over te maken die in het kader van het lidmaatschap van uw onderneming vervolledigd dienen te worden.

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Abac-Baan maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info