Heeft Zara zijn lesje nog niet geleerd? Keten kopieert 3 sneakers van Adidas

Heeft Zara zijn lesje nog niet geleerd? Keten kopieert 3 sneakers van Adidas

De Spaanse modeketen Zara is niet aan zijn proefstuk toe als het aankomt op ongevraagd kopiëren van ontwerpen van anderen. Zoek maar eens op Google en je vindt een waslijst aan letterlijk gekopieerde producten. Maar ondanks schadeclaims en petities gaat de keten nu toch weer de mist in.

De modeketen heeft net zijn nieuwste lente/zomer 2017 collectie uitgebracht, en hoewel er zoals altijd érg veel "verwijzingen" zijn naar de modecollecties van andere ontwerpers, vallen 3 sneakers uit de herencollectie wel erg op. En niet vanwege hun originaliteit helaas.

Zara kopieerde de sneakers namelijk bijna letterlijk van 3 populaire modellen van Adidas. Het gaat om de NMD_R1 sneaker, de bronzen Stan Smith uit de collectie van Raf Simons voor Adidas en de NMD City Sock.

Waarom Zara keer op keer designs letterlijk blijft kopiëren is eigenlijk maar de vraag. Amancio Ortega, de 80-jarige Spaanse oprichter van Zara, werd vorig jaar immer nog uitgeroepen als de rijkste man ter wereld. Dan zou je toch tenminste verwachten dat er geld genoeg is om een team aan te nemen dat creatief genoeg is om zelf schoenen te ontwerpen? Wordt ongetwijfeld - en helaas - nog vervolgd.

Bron Nina ©

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Abac-Baan maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info