Stop namaak

Elke inbreuk met betrekking tot namaakgoederen kan bestraft worden met een gevangenisstraf van 3 maanden tot 3 jaar.

Stop namaak

In haar strijd tegen namaak en piraterij, keurde België een wet goed die de invoer van namaakgoederen bestraft. Consumenten die namaakartikelen naar België brengen, kunnen beboet worden en de goederen kunnen in beslag genomen en vernietigd worden.

Stop namaak

Toename van namaakverkoop via het internet en sociale media. In 2015 werden er 320.000 namaakartikelen in beslag genomen ter waarde van 12,3 miljoen euro.

Stop namaak

Door namaak in het buitenland te kopen, steun je criminele netwerken, menselijke uitbuiting en voornamelijk kinderarbeid.

Stop namaak

De nieuwe generatie van terroristen keert zich steeds meer tot de verkoop van namaakgoederen, een lucratieve en laag-risico sector. Een nieuwe invalshoek voor justitie.

Stop namaak

Verkoopt u bewust namaakproducten, dan kan het zijn dat het niet bij schadevergoeding blijft, maar u ook beschuldigd wordt voor het plegen van een misdrijf.

Over ons

Pioniers

Pioniers

Opgericht in mei 1995 op initiatief van verschillende houders van bekende merken die het slachtoffer waren van namaak op het Belgisch en Luxemburgs grondgebied.

Visie

Visie

Logo’s zijn uit de hele industrie niet weg te denken. Ze staan symbool voor het merk en zijn onderdeel van het imago van het bedrijf. Namakers kopiëren het logo en duperen de consument.

Doelen

Doelen

Ons hoofddoel is er uiteraard één van repressie: zoveel mogelijk namaakproducten van de markt halen en op die manier kinderarbeid uitroeien, de georganiseerde misdaad bestrijden en onze economie te vrijwaren.

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Abac-Baan maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info